середу, 12 листопада 2014 р.

Спеціаліст з інформаційної безпеки

    12 листопада - День фахівця з безпеки.
   День фахівця з безпеки - міжгалузеве свято, що об'єднує всіх учасників ринку, професіоналів галузі безпеки в широкому сенсі слова. Свято відзначається з 2005 року.
  Фахівці з інформаційної безпеки беруть безпосередню участь у
створенні системи захисту інформації, здійснюють її аудит і моніторинг, аналізують інформаційні ризики, розробляють і впроваджують заходи щодо їх запобігання. В їх компетенцію також входить установка, настройка і супровід технічних засобів захисту інформації. 
 Фахівці з безпеки навчають і консультують співробітників з питань забезпечення інформаційного захисту, розробляють нормативно-технічну документацію. Фахівці створюють системи захисту для конкретних підприємств, захищають локальні комп'ютерні мережі від вірусних атак або злому хакерів. Вони запобігають витоку важливої інформації, фальсифікації даних і некомпетентності (злий умисел) власних співробітників. 
  У державному масштабі фахівці з інформаційної безпеки створюють системи захисту стратегічної інформації по обороноздатності країни, формують секретні бази даних.
  Ця професія виникла на стику двох напрямків інформаційних технологій та технологій забезпечення безпеки. 
  Без співробітників з інформаційної безпеки сьогодні не можуть обійтися ні комерційні структури, ні відомчі організації, такі як СБУ.
     Стати фахівцем з інформаційної безпеки можна у вищих навчальних закладах за напрямком 1701 - "Інформаційна безпека" за однією із спеціальностей:
"Безпека інформаційних і комунікаційних систем", 
"Системи технічного захисту інформації", 
"Управління інформаційною безпекою".
Цікаво: Так виглядав перший сервер мережі Інтернет. Напис на корпусі «Не вимикати!» - от і всі заходи безпеки на той час :)
Фото зі сторінки Microsoft Ukraine на Facebook

Немає коментарів:

Дописати коментар