суботу, 27 грудня 2014 р.

Новинки в технологіях, які зроблять наше життя цікавішим у 2015 році


Кінець 2014 року - саме час для того, щоб зробити прогнози і передбачення про те, як технології будуть розвиватися в 2015 році.


1. Все більше речей матимуть чіпи і будуть доступні через Інтернет
У 2015 році ми будемо спостерігати все більший розвиток Інтернету речей - об'єкти нашого повсякденного життя будуть отримувати чіпи і будуть доступні через Інтернет, а кількість використовуваних розумних гаджетів досягне 4,9 мільярда.

2. Відбитки пальців замінять паролі
2015-й стане роком, коли в пристроях все частіше почне з'являтися технологія біометричного сканування замість введення паролів. Очікується, що наступного року в 15% всіх мобільних пристроїв з'явиться сканер відбитку пальців або подібна технологія.

3. Діаграми та графіки
У 2014 році з'явилося більше кількість відкритих даних, а 2015-й буде роком появи нових інструментів і способів роботи з цими даними. З'являться технології, які дозволять аналізувати і візуалізувати потоки даних в режимі реального часу.

4. Індустрія 3D-принтерів продовжить розвиватися
Світові поставки 3D-принтерів збільшаться на 98% в 2015 році, а самі 3D-принтери скоро стануть доступні для всіх, кому необхідно створити прототип чого-небудь.

5. Хмарні обчислення стануть нормою
Хмарні обчислення, при яких компанії орендують технології та програми через мережу, а не купують і встановлюють їх самостійно, стануть ще популярнішими. Компанії витратять $118 000 000 000 на «хмари» в 2015 році.

6. Компанії будуть робити страховки від хакерських атак
У 2015 році витік даних загрожуватиме більш ніж 60% відомих брендів, які, в свою чергу, будуть витрачати на комп'ютерну безпеку в два рази більше, ніж раніше, і купувати страховки вартістю $100 мільйонів.

7. Колеги будуть спілкуватися он-лайн
Одним з найпопулярніших додатків цього року став простий чат для колег Slack, і в 2015 році тенденція взаємодіяти з колегами за допомогою онлайн-інструментів тільки посилиться. Ринок подібних додатків в майбутньому році збільшиться до $200 мільйонів.

8. Охорона здоров'я стане додатком
У 2015 році медичні заклади почнуть ставати цифровими - пацієнти зможуть взаємодіяти з ними через мобільні пристрої і додатки, що дозволяють здійснювати віддалений моніторинг стану здоров'я та консультації з лікарями.

9. Компанії збільшать бюджет на цифровий маркетинг
У 2015 році компанії будуть витрачати на цифровий маркетинг більше коштів. При цьому чим більше компанія, тим більше буде її маркетинговий бюджет. Для компаній з доходом від $500 млн до $1 мільярда він становитиме 9%. Це позитивно позначиться на безкоштовних додатках, які існують за рахунок реклами.

10. Бізнес буде витрачати на технології більше, ніж будь-коли
В цілому бізнес продовжить збільшувати кількість коштів, які витрачаються на технології. У 2015-му світові засоби, витрачені на технології, збільшаться на 3,8% і досягнуть $3,8 трильйона.


За матеріалами: Business Insider

Немає коментарів:

Дописати коментар