середу, 19 серпня 2015 р.

Інтеграція eduCLOUD Moodle+Google. Технологія eduMosaic "Навчальна мозаїка"

Навчаючись дистанційно на відкритому курсі для викладачів України "Вивчаємо eduCLOUD Moodle", сьогодні опановувала технологію eduMosaic "Навчальна мозаїка" (група у ФБ)
Цікавий сервіс https://www.blendspace.com. Після сьогоднішньої зустрічі цей сервіс асоціюється з деяким шаблоном-каркасом для розміщення власних (і не тільки) матеріалів до окремої теми у досить гарному візуальному представленні. Тепер пропонувати просто посилання - вже не цікаво! Сподіваюсь відшукати у цьому сервісі ще не одну "родзинку".

"Даний сервіс дає можливість побудувати урок як інтерактивний плакат. Ви можете зібрати необхідні ресурси для уроку: тексти, відео, картинки, веб-сайти, google документи. Можна створити тут же своє опитування у вигляді вибору правильної відповіді. Програма має безліч можливостей роботи з різними інтернет-сервісами Google, YouTube, Flickr, Dropbox і багатьох інших. Файли можна шукати онлайн, а можна скористатися своїми власними ресурсами і вставити їх у вашу роботу. 
Ви просто натискаєте play і прямуєте за завданнями уроку, натискаючи на стрілку вправо (це можливо робити за допомогою стрілок на клавіатурі).
Єдиною причиною, яка може вас зупинити у використанні даного сервісу можуть бути тільки неполадки з інтернет з'єднанням. Хотілося б відзначити, що не тільки вчителі, а й їхні учні можуть працювати в даній програмі, створюючи полотна, наприклад, для захисту проектів.
Все це можна розмістити у себе на блозі, отримавши відповідний код. важливо, що організований зворотний зв'язок з учнями. Виконуючи завдання, вони можуть писати коментарі і розміщувати посилання на виконані роботи.
Учитель може створити класну кімнату, занести туди учнів і стежити за статистикою виконання завдань. Реєстрація в сервісі відбувається як "Вчитель" або як "Студент", при цьому в другому випадку, щоб отримати доступ до ресурсу, необхідно ввести код класу. Статистику можна переглянути по класу, по окремому ресурсу, по навчальному модулю в цілому." Цитата від Т.Чабали
Результат освоєння нового сервісу https://www.blendspace.com/lessons/TEbGyiHkQWLz1Q/6
Для перегляду слід натиснути Play. Прохання залишити у коментарях свої відгуки та зауваження, особливо якщо Ви переглядали зі смартфона чи планшета :) 



Немає коментарів:

Дописати коментар