понеділок, 24 червня 2019 р.

V Всеукраїнська літня школа "Хмарні сервіси в освіті". Звіт

Стаття про літню школу на сайті Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України
V літня школа ХМАРНІ СЕРВІСИ В ОСВІТІ «Вчити по-новому: формуємо навички XXI століття»

16-21 червня 2019 р. Інститутом інформаційних технологій і засобів навчання спільно з ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», Дніпровським ліцеєм інформаційних технологій ім. Олеся Гончара і Херсонською гімназією №1 м. Херсон проведено V літню школу ХМАРНІ СЕРВІСИ В ОСВІТІ «Вчити по-новому: формуємо навички XXI століття».
У заході взяли участь 80 учителів закладів загальної середньої освіти та викладачів обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти.
Під час роботи в літній школі учасники активно дискутували про роль учителя в цифровій трансформації освіти ХХІ ст. (модератор: Світлана Литвинова, д-р пед. наук, завідувач відділу технологій відкритого навчального середовища ІІТЗН НАПН України, керівник проекту); про роль гімназії як інноваційного закладу освіти (модератор: Наталія Устинова, директор Херсонської гімназії №1Наталія Устинова, директор Херсонської гімназії №1); ІК-технології як засіб розвитку закладу освіти (модератор: Сергій Григор’єв, директор Дніпровського ліцею інформаційних технологій при ДНУ).
Завдячуючи експертам MicrosoftEDU відбулися майстер-класи для присутніх: Що нового у Microsoft Education? (переможець міжнародного конкурсу Майкрософт "Tech Pills Challenge" Олена Софієнко); Можливості спільноти Майкрософт для освітян. Онлайн курси та ресурси (Наталія Устинова); Цифрова трансформація освіти разом з Майкрософт (Наталя Дорош); Навчай граючи разом з Minecraft Education Edition (Ніна Кутузова); Micro:bit (Ніна Кутузова)
Викладачі Дніпровського ліцею інформаційних технологій при ДНУ організували триденні воркшопи: Дистанційне навчання засобами Office 365(Олена Сотніченко); Використання засобів Microsoft Office для спільної проектної діяльності учнів (Володимир Зонтов); Використання інноваційнихтехнологій Microsoft для спілкування в режимі реального часу на урокаханглійської мови (Ольга Сисоєва); Автоматизація бібліотечних процесів тапідключення їх до інформаційних ресурсів Інтернет (Людмила Токар).
Досвідчені учителі поділилися своїм досвідом навчаючи інших: Teams - комплексне рішення для організації освітнього процесу (Валентина Уманець); «Смартфон на уроці: дозволити не можна заборонити». (поставити для себе кому! у реченні) Як задіяти кожну дитину на уроці?! Мультимедійний кейс (Олена Пата); Цифровий вимірювальний комплекс Еinstein на уроках природничо-математичного циклу (Володимир Лосіцький); Організація та впровадження STEM-проектів в освітній процес (ОленабПономаренко); Flipgrid/ Skype in the Classroom (Олена Софієнко).
Всі учасники Літньої школи ознайомилися з вимогами для отримання статусу MIE експерту та правилами подачі заявок. Кожен отримав реальний шанс бути номінованим на MIE Expert та Microsoft в рамках Global TeacherPrize Ukraine.

Немає коментарів:

Дописати коментар