неділя, 4 грудня 2022 р.

🇺🇦 на Google Arts & Culture

 Джерело

🇺🇦 На Google Arts & Culture з’явився спеціальний розділ про Україну
“Україна поруч” – це нова колекція на платформі Google Arts & Culture, яка демонструє непохитний дух України й дозволяє кожному досліджувати багату культуру й традиції нашої країни. На власній сторінці українська культура репрезентована чотирма розділами: Культура, Архітектура, Мистецтво та Природа.
Відтепер на платформі Google Arts & Culture люди з різних країн зможуть:
✅ дослідити автентичні й інтерактивні історії про українську культуру,
✅ відвідати віртуальні екскурсії
✅ познайомитися із найзнаковішими роботами українських художників у 6 віртуальних виставкових просторах.
За допомогою технології доповненої реальності в додатку Google Arts & Culture можна переглянути понад 40 неймовірних 3D моделей, зокрема Софійський собор, замок Паланок і Національна опера України.
На платформі також доступні деякі об’єкти, фізичні аналоги яких було пошкоджено чи знищено внаслідок російських обстрілів, як-от дзвіниця Успенського собору в Харкові.
Вивчайте Україну та діліться посиланням з друзями з інших країн 🌍
Цей проєкт реалізовано Міністерство культури та інформаційної політики України разом з Google за підтримки Олена Зеленська та 10 інших партнерів, серед яких Національний художній музей України / National Art Museum of Ukraine, Національний центр народної культури “Музей Івана Гончара” та Музей театрального, музичного та кіномистецтва України.



Немає коментарів:

Дописати коментар