понеділок, 27 листопада 2023 р.

Запрошення до ІТ-студії

Про підключення закладів загальної
середньої освіти до освітньої
платформи ІТ-студій

Шановні колеги!

Міністерство освіти і науки (далі – МОН) листом No1/14709-23 від 25.09.2023 р. інформувало про нові освітні ресурси «Оновлена інформатика—IT-студії» для 2-11 класів закладів загальної середньої освіти України, які створено за ініціативи Міністерства цифрової трансформації та МОН й за підтримки програми EU4DigitalUA, що фінансується Європейським союзом.

Цифрові освітні ресурси ІТ-студій створено на допомогу учням і вчителям інформатики ЗЗСО. Ресурси повністю відповідають вимогам Державного стандарту початкової освіти, Державного стандарту базової середньої освіти та концептуальним засадам реформи Нової української школи, що дозволяє використовувати їх під час вивчення інформатики за різними модельними або навчальними програмами під керівництвом учителя в очному, дистанційному та змішаному форматі. Матеріали ІТ-Студій розміщено у вільному доступі на електронній платформі https://it-osvita.diia.gov.ua/, можливості якої дозволяють гнучко формувати навчальну траєкторію з модулів різних змістових ліній для різних циклів освіти відповідно до обраної модельної або навчальної програми.

Повідомляємо, що відтепер зареєструватися на платформі «Оновлена інформатика — ІТ-студії» можливо без реєстрації директора закладу освіти.

Відтепер увесь освітній процес можуть організувати вчителі, не потребуючи залучення директора. Учителі інформатики можуть створювати класи, для яких система автоматично генерує унікальні коди. Батьки або опікуни реєструють дітей, використовуючи унікальний код класу, який надає вчитель.

Просимо сприяти підключенню закладів загальної середньої освіти до освітніх ресурсів ІТ-студій шляхом інформування шкіл про оновлення функціоналу платформу. Про причини неможливості підключення закладу освіти просимо повідомити через форму: https://forms.gle/mQa78wKqgVtiFLT17

Корисні посилання:

• Методичні рекомендації для вчителів інформатики по впровадженню «Оновленої інформатики –ІТ-студій» розміщено за посиланням https://vse.ee/byyd.

• Детальна інформація щодо реєстрації користувачів доступна в розділі «Як користуватися платформою» https://it-osvita.diia.gov.ua/

• Відеозапис публічної презентації проєкту: https://www.youtube.com/watch?v=rGmW8z4TrcQ

• Із політикою обробки та захисту персональних даних на сайті Дія.Освіта, де розміщено ІТ-студії, можна ознайомитись за посиланням https://osvita.diia.gov.ua/policy.

• Технічна підтримка: е-мейл osvita@thedigital.gov.ua, телефон гарячої лінії 1549 (з 8:00 до 20:00).

З повагою
Заступник Міністра
з питань цифрового розвитку,
цифрових трансформацій і цифровізації Дмитро ЗАВГОРОДНІЙ

Немає коментарів:

Дописати коментар