вівторок, 5 березня 2024 р.

Оновлення ІТ-студії

 Міністерство освіти і науки (далі – МОН) повідомляє, що 19.02.2024 відбулось масштабне оновлення функціоналу освітніх ресурсів «Оновлена інформатика—IT-студії» для 2-11 класів закладів загальної середньої освіти України, які створено за ініціативи МОН та Міністерства цифрової трансформації України за підтримки програми EU4DigitalUA. 

Цифрові освітні ресурси ІТ-студій повністю відповідають вимогам Державного стандарту початкової освіти, Державного стандарту базової середньої освіти та концептуальним засадам реформи Нової української школи, що дозволяє використовувати їх під час вивчення інформатики за різними модельними або навчальними програмами під керівництвом учителя в очному, дистанційному та змішаному форматі. 

Матеріали ІТ-студій розміщено у вільному доступі на електронній платформі https://it-osvita.diia.gov.ua/, можливості якої дозволяють гнучко формувати навчальну траєкторію з модулів різних змістових ліній для різних циклів освіти відповідно до обраної модельної або навчальної програми. 

Після оновлення ІТ-студії до функціоналу було додано:

 - статистику класу (журнал оцінок всього класу зі зручним переглядом по модулям, урокам і завданням); 

- автоперевірку та автоматичне виставлення оцінок для більшості завдань в уроках (вчителю необхідно буде перевіряти та виставляти оцінку лише за завдання з відкритими відповідями або проєкти); 

- оновлення до розділу «Навчання» в кабінеті учня та вчителя з функціоналом сповіщень та календаря; 

- можливість для учнів попередньо ознайомитись з усіма навчальними матеріалами платформи в кабінеті учня. 

 Також розміщені методичні матеріали для вчителів. 

 Вчителям потрібно зареєструватись на платформі за допомогою Дія.Підпис, Bank ID або КЕП, верифікувати свій навчальний заклад та створити клас. 

Першими авторизуються вчителі інформатики та створюють класи, для яких система автоматично генерує унікальні коди. Код класу потрібно надати батькам, які реєструють дітей, доєднуючи їх до відповідного класу із використанням унікального коду класу. 

Просимо департаменти (управління) освіти та науки обласних та Київської міської військових адміністрацій поширити інформацію серед закладів освіти області з метою долучення вчителів інформатики та учнів до роботи на платформі https://it-osvita.diia.gov.ua

Корисні посилання:

 - Методичні рекомендації для вчителів інформатики по впровадженню “Оновленої інформатики–ІТ-студій” https://vse.ee/byyd

- Детальна інформація щодо реєстрації користувачів доступна у розділі “Як користуватися платформою” https://it-osvita.diia.gov.ua

-Відео-запис публічної презентації проєкту: https://www.youtube.com/watch?v=rGmW8z4TrcQ 

- Політика обробки та захисту персональних даних на сайті Дія.Освіта, де розміщено ІТ-студії https://osvita.diia.gov.ua/policy

 Технічна підтримка проєкту: електронна пошта osvita@thedigital.gov.ua, телефон гарячої лінії 1549 (з 8:00 до 20:00). 

З повагою Заступник Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Дмитро ЗАВГОРОДНІЙ


*** Пост у Facebook від Олександр Думишинець

Платформа Дія.Освіта: ІТ Студії. Оновлена інформатика як зробити навчання інформатики ефективнішим
Одним із ключових напрямків реформи освіти в Україні є розвиток цифрової компетентності учнів. З цією метою було розроблено оновлений курс інформатики для шкіл, який доступний на платформі Дія.Освіта.
Переваги використання платформи ІТ Студії. Оновлена інформатика для вчителів інформатики: Серед основних переваг платформи можна виділити наступні: 🎯Цифрова компетентність. Платформа допомагає вчителям розвивати свою цифрову компетентність, а також навчати учнів цифрових технологій.
🎯Інтерактивність. Платформа пропонує широкий спектр інтерактивних навчальних матеріалів, які допомагають учням краще засвоювати навчальний матеріал. 🎯Персоналізований підхід. Платформа дозволяє вчителям створювати персоналізовані навчальні траєкторії для кожного учня. Персоналізоване навчання Одним із найважливіших завдань сучасного вчителя є створення умов для ефективного навчання кожного учня. Платформа пропонує вчителям широкий спектр інструментів для персоналізованого навчання, зокрема:
💡Класифікація учнів за рівнем знань. Платформа дозволяє вчителям оцінювати знання учнів на початку навчального року та надалі відстежувати їх прогрес. На основі цих даних вчителі можуть створювати персоналізовані навчальні плани для кожного учня.
💡Індивідуальні завдання. Вчитель може видавати індивідуальні завдання для кожного учня. Ці завдання можуть бути адаптовані до рівня знань і навчальних потреб учня. 💡Зворотний зв'язок. Платформа дозволяє вчителям надавати учням зворотний зв'язок щодо їхніх навчальних досягнень. Цей зворотний зв'язок може бути індивідуальним або груповим.
Створення власного освітнього серіалу Платформа Дія.Освіта дозволяє вчителям, батькам, учням і всім охочим створювати власні освітні серіали. Цей інструмент може бути корисним як для учнівства, так і для вчительства яке хоче опанувати нові навички, вдосконалити наявні чи просто у цікавій формі дізнатись щось нове.
Кілька практичних порад щодо використання платформи Дія.Освіта для вчителів інформатики:
Ознайомтеся з матеріалами платформи заздалегідь. Перед тим, як використовувати матеріали платформи в своєму класі, ознайомтеся з ними самі. Це допоможе вам краще зрозуміти їх і правильно використовувати.
Налаштуйте платформу під свої потреби. Платформа пропонує широкий спектр налаштувань, які дозволяють вчителям адаптувати її під свої потреби. Наприклад, ви можете налаштувати платформу так, щоб вона відображала ваші особисті навчальні цілі.
Відстежуйте прогрес учнів, адже завдяки аналітиці вчитель може відстежувати прогрес учнів на основі їхніх результатів навчання. Це допоможе вам зрозуміти, які учні потребують додаткової підтримки.
Висновок Платформа Дія.Освіта та ІТ студії є потужним інструментом, який може допомогти вчителям інформатики зробити навчання більш ефективним. Крім того, платформа Дія.Освіта дозволяє створювати персоналізовані навчальні траєкторії для кожного учня та надавати їм зворотний зв'язок щодо їхніх навчальних досягнень.

Немає коментарів:

Дописати коментар