четвер, 30 червня 2022 р.

Вдосконалюємо англійську

 За матеріалами публікації у Фб 

12 інструментів, які допоможуть писати англійською майже як «нейтів».
1. Кайфую від сервісу Ludwig. guru – допомагає писати англійською ідеально. Якщо ви не впевнені у коректності певної фрази – вбиваєте її в пошук, і він шукає її серед мільйонів верифікованих текстів статей та книг.
2. Український "єдинорог" Grammarly виправить помилки. І взагалі це такий собі "мультикомбайн", який закриває більшість проблем. Alexandra Govorukha радить брати платну версію, і я приєднуюсь до її порад)
3. Urban Dictionary – словник сленгу, про який нагадала Katerina Yelmanova. Ось це ДУЖЕ корисний сервіс, з яким у мене є аж дві бентежачі історії:
а) Я думаю, вже всі знають, що в англійській мові не можна говорити "I feel myself good". Бо на слензі це означає "мені подобається себе ласкати". Вперше саме на цьому ресурсі дізнався справжнє значення фрази 😃
б) Нещодавно писав текст, де хотів сказати, що мене щось дуже сильно схвилювало і я втратив дихання від цього. Написав "I lost my breath". Добре, що не полінувався перевірити. Як значиться, цю фразу використовує жінка, яка вкрай задоволена сексом з певним чоловіком.
Тому перевірка на сленг – то сі є критично 😅
4. Hemingway editor допоможе відкинути зайве.
5. Power Thesaurus – пошук значень слів, синонімів та ідіом.
Наступні три порадив Евгений Синельников:
6. Wordhippo – пошук синонімів та фразових дієслів.
7. Ozdic – пошук сталих фраз.
8. Youglish – перевірка контексту та вимови.
9. Context Reverso – переклад фрази на іншу мову через пошук по літературних джерелах. Також допомагає для знаходження крилатих фраз. Дуже зручно. Порадив Maxim Grigorash
10. Quilbot – dбудовано декілька функцій: перевірка граматики, пошук плагіату, парафразер та стислий підсумок, щоб зробити вижимку тексту. Порадила Irena Zhuravel
11. Oxford Dictionary – можна користуватися не тільки як словником, а і щоб розуміти як правильно інтегрувати слово в контекст в залежності від його ролі у реченні. Багато прикладів, що допомагає "відчути" мову. Порадив Ihor Farforovskyi.
12. Deepl – найточніший перекладач, який порадив Олександр процюк з коментарів.


Немає коментарів:

Дописати коментар