середу, 21 березня 2018 р.

Mystery Skype Ukraine-Croatia + Skype Collaboration "Same Day in March"

Протягом місяця з учнями 5-А класу ми працюємо у проекті "Same Day in March".
Цей проект організовано з ініціативи спільноти MEC (Microsoft Education) і є видом діяльності Skype Collaboration (Скайп співпраця).

На сьогоднішній день в проекті беруть участь 35 класних колективів з США, Канади, Іспанії, Хорватії, Вєтнаму і України.
Працюючи в проекті учні спостерігають за погодою, фіксують найвищу і найнижчу температури, порівнюють з показниками за минулі роки, аналізують глобальні зміни у кліматі та шукають шляхи зменшення впливу людства в зв'язку з глобальним потеплінням. Така діяльність пов'язана з навчальним предметом "Природознавство" і куратором тут стала класний керівник, учитель біології Ноздренко Людмила Василівна.
Оскільки проект міжнародний, то і працювали учні і на уроках англійської мови з учителем Вариводою Оксаною Володимирівною: розширювали лексику з теми "Погода", щодня розвивали усне мовлення описуючи стан погоди та погодні явища англійською, виконували інтерактивні вправи із запропонованих ініціаторами проекту дидактичних матеріалів від British Council, грали в англомовні ігри, співали пісень про погоду.
Участь у міжнародному проекті стала можливою завдяки використанню ІКТ. На уроках інформатики учні вивчали сучасні засоби обробки інформації та можливості мережі Інтернет для інтерактивного спілкування. Учні щодня заносили температурні показники у таблицю. А оскільки таблиця є спільною для всіх учасників проекту і знаходиться у Google-хмарі, діти могли поцікавитись погодою в інших місцях планети, порівнювати та аналізувати показники залежно від географічного положення. Також щодня було запропоновано фіксувати за допомогою фотоапарату чи мобільного телефону вид одного й того ж місця (з вікна будинку, вулиця від дому до школи, шкільне подвір'я тощо) на вибір і в кінці місяця на уроках інформатики кожен створить відеощоденник.
Крім того тематичні завдання учні виконували і на уроках образотворчого мистецтва разом з учителем Короленко Людмилою Віталіївною - малювали весняний пейзаж.
Щодення робота захоплює та об'єднує колектив, створює інтерес та мотивацію до навчання, демонструє інтеграцію наук та актуальність отриманих знань і навичок.
Підсумком роботи в проекті є Скайпсеанси спілкування між учасниками проекту.

Сьогодні ми спілкувалися з однолітками з Хорватії.
Дякуємо викладачу англійської мови Sandra Baresic, яка працює в Osnovna škola Rajić міста Rajic (Croatia) та її учням 6 класу за приємне спілкування!
 
Звичайно, перед зустріччю ми попіклувалися про оформлення класної кімнати. Про різні етапи підготовки можна прочитати за посиланням ТУТ і ТУТ і ТУТ


 
Не забули в таблиці відмітити і сьогоднішні показники температур:

Інструктаж від вчителів пере самою Скайп-зустріччю:

 
Спочатку наші учні не знали з якою країною у нас буде спілкування. Тому почали із гри Mystery Skype (Загадковий Скайп) - англійською формулювали своїм співрозмовникам питання з відповіддю "так-ні" і намагалися відгадати країну. Тут вже працювали знання з географії :).
Обов'язки (ролі) в грі були наперед розподілені: спікери працювали біля мікрофону і камери,

аналітики працювали біля карти - залежно від отриманої інформації приймали рішення про наступні запитання.

На жаль, наші співрозмовники швидше відгадали нашу країну. Але і ми відстали лише на 2 запитання.

 
Потім був звіт про ведення спостережень за погодою. Поліна розповіла про показники за 1-20 березня, А Ваня описав сьогоднішню погоду (21 березня)

 
Далі учні демонстрували свої малюнки - весняні пейзажі.

У відповідь нам і хорватські школярі звітували (графік температур, малюнки).

Цікавим етапом зустрічі став обмін національними лінгвістичними одиницями. Ми вивчили кілька слів про погоду хорватською мовою, а наші співрозмовники - українською:
weather - погода - vrijeme
sun        - сонце   - Sunce
rain       - дощ       - kiša
snow   - сніг   - snijeg
До зустрічі були підготовлені англомовні пісні на тему погоди.

 

У відповідь - наша пісня-інсценізація (англійською)

Фото на згадку:






Цікаво було!
Відео. Епізоди 1-6








Довідка: Хорватія



1 коментар: