вівторок, 26 жовтня 2021 р.

Про інструктажі з БЖД

 Допис у Facebook Григорія Громка:

Мої вітання, шановні колеги.

Сьогодні "вирішилось" питання, яке хвилювало вчителів інформатики останні 5 років - отримано відповідь від сектору безпеки життєдіяльності МОНУ щодо запису інструктажів на уроках інформатики.
Відповідно до п.5 розділу VIII "Положення про організацію роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу в установах і закладах освіти"(наказ МОНУ 1669 від 26.12.2017 року) "первинний інструктаж з безпеки життєдіяльності, який проводиться перед початком кожного практичного заняття (практичної, лабораторної роботи тощо), реєструється в журналі обліку навчальних занять, виробничого навчання на сторінці предмета в розділі про запис змісту уроку, заняття" - на уроках інформатики запис здійснюється КОЖНОГО УРОКУ.
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0100-18#Text

Відповідно до листа МОНУ від 17.07.2013 за № 1/9-497 "первинний інструктаж перед кожним практичним заняттям у КІІКТ проводиться учителем інформатики за інструкціями з безпеки під час навчання відповідно до виконуваних робіт і реєструється в класному журналі на сторінці предмета у розділі про зміст уроку: "Інструктаж з БЖД". Учні, які інструктуються, не розписуються про такий інструктаж".
https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v-497729-13#Text
П.С. Більшої нісенітниці світ не бачив, але у наших реаліях правильно не те, що має здоровий глузд, а те, як це розуміє чиновник.
 


Немає коментарів:

Дописати коментар