вівторок, 5 лютого 2019 р.

#ранок_урок #stop_sexтинг


Матеріали для проведення уроку
Додаткову інформацію про проведення уроку дізнайтися з вебінару Анастасії Дьякової. Відео за посиланням https://naurok.com.ua/webinar/stop_sexting-seksualni-riziki-internetu-yak-provesti-urok-v-7-11-klasah

Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, спільно з Міністерство освіти і науки України та Ювенальна Поліція України запроcили напередодні Дня безпечного Інтернету всі школи країни приєднатися 5 лютого до проведення уроку в 7-11 класах з теми «Інтимні селфі в Інтернеті - жарт чи небезпечний ризик?».
Урок був розроблений у співпраці з кіберполіцією та Видавництвом "Ранок" з метою інформування дітей про ризики надсилання своїх інтимних фото, а також про злочини, які з цим пов’язані. В уроці використовуються відео інформаційної кампанії Європолу та завдання в форматі діалогу.

Соціальний педагог Шкворець Л.Д. для  учнів 11-А класу провела годину спілкування на тему безпеки підлітків від  сексуальних ризиків в мережі Інтернет «Інтимне селфі в Інтернеті — жарт чи небезпечний ризик?»
Старшокласники ознайомилися з новими поняттями «секстинг» та «онлайн-грумінг».
Переглянули та обговорили відео «Online сексуальне насильство над дітьми в Інтернеті».
Розробили поради, щоб не потрапити в ситуацію онлайн-грумінгу та секстину.
На завершення соціальний педагог дала пораду старшокласникам перевіряйте все, що ви надсилаєте, все, що ви публікуєте в Інтернеті, за допомогою запитання-тесту «Білборд»: «Чи готовий(а) я побачити цю інформацію/фото на білборді або стінах біля входу в мою школу?».

Фотозвіт – у блозі «На захисті прав дітей» соціального педагога Шкворець Л.Д.

Довідково
Секстинг (англ. sexting) — пересилання особистих фотографій, повідомлень інтимного змісту за допомогою сучасних засобів зв’язку

Немає коментарів:

Дописати коментар