пʼятницю, 30 січня 2015 р.

Звичайний і незвичайний А4 !

Наступний відеоролик - це своєрідний майстер-клас про те, які неймовірні трюки і фокуси можна зробити з листом офісного паперу розміру А4, який, як виявилося, досить сильний і міцний матеріал, а також весела гра. 
Хто б міг подумати, що аркуш паперу витримає 27 кг, зламає лінійку, з нього можна зробити кілька цікавих оптичних ілюзій і свистків, і з ним можна поставити кілька дивовижних фізичних дослідів. 
Загалом, дивіться і запам'ятовуйте!

 
Довідка від Вікіпедії:
Формат паперу — стандартизований розмір аркуша (листа) паперу. В різні часи в різних країнах було прийнято різні стандарти формату паперу. Наразі, поширені дві основні системи: міжнародний стандарт ISO 216 (описує формат серії А, і, зокрема, поширений формат А4 та споріднені серії B і C) і північноамериканський стандарт формату паперу, затверджений Американським національним інститутом стандартів (ANSI) в 1995 році.
Серія A. Папір серії A має співвідношення сторін 1:√2, хоча заокруглене до міліметра. A0 визначений так, щоб його площа становила 1 м², (з заокругленням до міліметра). Наступні розміри паперу в серії A1, A2, A3 тощо, визначені шляхом зменшення вдвічі попереднього формату паралельно до його коротшої сторони, і знову ж таки з заокругленням. Найчастіше використовується папір А4 (210 × 297 мм).
Історія листа А4

Немає коментарів:

Дописати коментар