пʼятницю, 2 січня 2015 р.

Сайту рідної школи - 6 років!

Дорогі друзі! Шановні користувачі! Колеги! Учні і батьки! І всі наші відвідувачі!
Для інтернет-сайту 6 років - це серйозний вік. За цей час ми набули досвіду, опанували нові види діяльності, нові технології, а сайт школи став одним з кращих сайтів освітніх установ району та області.

Створення веб-сайту стало подією, що підвищує імідж освітньої установи. Він увібрав у себе всю корисну інформацію і став кращою візиткою школи.
Протягом 6 років була проведена значна робота для того, щоб користувачі Інтернет в Україні, близькому і далекому зарубіжжі, відвідавши офіційний веб-сайт Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1, змогли ближче познайомитися з навчально-виховною діяльністю школи. Зі сторінок сайту відвідувачі можуть дізнатися про історію школи, напрями роботи, оцінити досягнення вихованців та педагогів, дізнатися останні новини з життя школи.
У грудні 2008 року розпочався процес створення сайту та наповнення  його інформацією. Для створення та публікації веб-сайту використано популярний безкоштовний конструктор сайтів uCoz.
Офіційно сайт був створений 12 грудня 2008 року з метою активного впровадження інформаційних і комунікативних технологій в практику роботи школи, як інструменту мережевої взаємодії всіх учасників освітнього процесу, розвитку єдиного освітнього інформаційного простору. 
Перші новини на сайті датуються 5 січня 2009 року.
На початковому етапі сайт містив не більше десяти сторінок. Присутність нашого сайту в Internet стає все більш значущим. В даний час на сайті підтримуються розділи: Новини, Сторінка директора, Класні сторінки, Наші досягнення, Режим роботи, Історія школи, Шкільний архів, Адміністрація школи, Піклувальна рада, Методична робота, Вчительські сторінки, Початкова школа, Шкільна бібліотека, Виховна робота, Шкільне самоврядування, Шкільний музей, КСТ "Еліт-Данс", Фотоальбом, Напишіть листа, Інформація для батьків, ЗНО та моніторинг.
Автори сайту постійно намагаються урізноманітнити його зміст і здійснювати, в рамках наших можливостей, модернізацію. Створюємо нові розділи, які можуть зацікавити наших відвідувачів. 
Зрозумівши необхідність і значимість сайту та висвітлення життя школи у Всесвітній мережі  протягом 2010-2011 рр. створено і прикріплено до сайту блоги усіх класних колективів. У 2013 році розпочато роботу зі створення блогів та сайтів вчителів. Перейти на персональні інтернет-сторінки вчителів можна зі сторінки сайту «Вчительські сторінки». Не так давно з’явилася сторінка кімнати народознавства «Світлиця»
Сайт користується стійкою популярністю серед певних груп користувачів Інтернет, а відвідуваність його стабільно збільшується.
Щодня сайт відвідують до 150 осіб. Звичайно, у літній період відвідувачів сайту менше. В навчальний період навпаки спостерігається підвищений інтерес до сайту школи. За 6 років станом на 1.01.2015 р. здійснено 537692 переглядів з 120163 унікальних ІР-адрес (хостів), тобто кожен відвідувач в середньому побував на нашому сайті 4 рази.
Географія відвідувань: Україна – основна кількість відвідувачів. Крім цього на сайті побували користувачі з 45 країн світу, найчастіше США, Росія, Німеччина, Великобританія, Італія, Португалія, Ісландія, Польща, Ізраїль. 
Найпопулярнішими є сторінки: Новини, Класні сторінки, Шкільний архів.
За 6 років (близько 2200 днів) у розділі «Новини» з’явилися 1170 повідомлень. Якщо не враховувати «літнє затишшя» та вихідні і святкові дні, то кожен день роботи учнівського та педагогічного колективу висвітлений на сайті школи.
Від імені адміністрації школи, а також редакції сайту ми вітаємо всіх користувачів, гостей, учасників і тих, хто тільки збирається приєднатися до нашої творчої спільноти!
Окрема подяка активістам сайту, тим колегам, хто подав на ресурс не один десяток матеріалів, тим, хто відвідує нас щодня і допомагає робити сайт потрібним і цікавим!

З Днем Народження, сайте!

Немає коментарів:

Дописати коментар