понеділок, 5 січня 2015 р.

Супер-мозок

Ємність мозку звичайної людини перевищує 4 Терабайта!

Довідка: Тераба́йт (Тбайт, ТБ) — кратна одиниця виміру кількості інформації, що дорівнює (240 = 1 099 511 627 776) стандартним байтам або 1024 гігабайтам. 
Для порівняння: відтворення фільму у форматі DVD розміром у терабайт тривало би близько 15 діб; колекції книг, зібрані у великих бібліотеках містять порядку 1 терабайту тексту



За один день людський мозок генерує більше електричних імпульсів, ніж всі телефони світу разом узяті.
Довідка: Кора головного мозку, в залежності від її стану, генерує різноманітні електричні імпульси, котрі дають можливість встановити факт активності головного мозку.
Якщо говорити про мозок і його інформаційні можливості, то наше "Я" і наша пам'ять записані в системі зв'язків між нейронами. Нейронів там мільярди, і зв'язків у кожного нейрона — десятки тисяч. Якщо зробити простий математичний підрахунок, то виявляється, що кількість їх комбінацій більша, ніж кількість атомів у відомому нам Всесвіті. Отже, кожен із нас має у своєму розпорядженні фантастичний, найдосконаліший комп'ютер.
Мозок, як і м'язи, можна натренувати. Велике значення має інтелектуальна, фізична й соціальна активність людини. Завдяки їм можна зберегти гостроту розуму до глибокої старості.

Немає коментарів:

Дописати коментар