неділю, 11 лютого 2018 р.

Тиждень безпечного Інтернету (підсумки)

#SID2018 #SaferInternetDay #ДеньБезпечногоІнтернету
У 2018 році 06 лютого відзначається День безпечного Інтернету під гаслом «Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою». Мільйони людей об’єднуються заради позитивних змін щодо кібербезпеки.
У нашій школі протягом тижня на уроках інформатики в початковій, середній і старшій ланках проводилися цікаві і змістовні заходи.
Учні 5-9 класів переглядали тематичний мультик «Найжахливіший тиждень Петрика» про негаразди, які можуть трапитися з школярами під час роботи в Інтернеті та шляхи їх уникнення.
Створені творчою групою вчителів початкових класів інтерактивні вправи на платформі LearningApps.org дозволили в ігровій формі з використанням інтерактивної дошки актуалізувати отримані ще в початковій школі знання з безпечної поведінки у Всесвітній мережі.  
Тематичні вікторини Kahoot допомогли повторити основні правила поведінки в Інтернеті та виявити найобізнаніших в питаннях кібербезпеки. Частина питань вікторин стосувалася технічної сторони проблеми, а інша – моральних правил поведінки в Інтернеті, правил протидії кібер-булінгу, онлайн-шахрайству та ін.
Учні 8-11 класів скористалися запрошенням 7 лютого 2018 року Програми Мережних академій Cisco, Кіберполіції України  та компанії ERC і приєдналися до онлайн-уроку в системі Cisco Webex. В інші дні учні переглянули вебінари у запису. Учні отримали унікальну можливість для кращого розуміння проблем та можливостей в онлайновому світі, могли досліджувати Інтернет безпечно і скористалися позитивним досвідом експертів.
Після відвідування вебінару учні отримали можливість впродовж 2 тижнів пройти онлайн-тестування «Тест з безпечного користування Інтернетом» та отримати сертифікат у разі успішного підтвердження своїх знань у цій галузі.
До Дня безпечного Інтернету у 10-Б класі вчителі англійської мови Волошин Вікторія Анатоліївна і інформатики Олефіренко Наталія Михайлівна провели інтегрований урок англійська мова + інформатика на тему "Online Safety".
Під час уроку були використані методичні матеріали від BritishCounsil та фрагменти онлайн-уроку, який провели Програма Мережних академій Cisco, Кіберполіція України та компанія ERC з нагоди Дня безпечного Інтернету.

Фотозвіти – у блозі учителя інформатики Олефіренко Н.М.
День 1 - 5-В, 6-А, 6-В, 7-В класи
День 2 - 5-А, 6-А, 7-Б, 8-А класи
День 3 - 6-Б, 7-А, 8-Б, 8-В, 9-А, 9-В класи
День 4 - 5-Б, 6-Б, 8-А, 9-А класи
День 5 - 5-А, 8-Б, 9-А, 9-Б класи
Інтегрований урок англійська мова + інформатика на тему "Online Safety"

Немає коментарів:

Дописати коментар