четвер, 17 жовтня 2019 р.

Обласна Інтернет-олімпіада з інформатики (програмування)


Повідомляємо, що обласна Інтернет – олімпіада з інформатики (програмування) відбудеться 17 жовтня 2019 року з 15 до 17 години за посиланням ejudge.ckipo.edu.ua/ (змагання №27 «Черкаська обласна Інтернет-олімпіада 17.10.2019)».

Реєстрація учасників олімпіади розпочнеться не пізніше 14.30 і триватиме щонайменше до 16.00.

Хто має і пам'ятає логін та пароль на сайті ejudge.ckipo.edu.ua - можна використовувати існуючий. Хто пам’ятає логін та відповідну йому електронну пошту, але забув пароль – рекомендується спробувати відновити пароль засобами сайту. Хто не має логіну та паролю, або немає можливості відновити пароль – слід зареєструватися на сайті ejudge.ckipo.edu.ua самостійно, вказуючи реальну електронну пошту (пароль прийде ЛИШЕ листом на електронну пошту й більш нікуди, перевірте також папку спам). Логін може бути довільним на ваш вибір, але ОБОВ'ЯЗКОВО вказати українською мовою свої реальні прізвище, ім'я, клас (номер та букву), номер/назву школи, місто/село та район, зайшовши (після реєстрації та після залогінювання) в "Информация о пользователе", "Редактировать".

Після цього обов'язково заповнити форму за посиланням: goo.gl/forms/YuSKcAWgUIawGuVJ2

В разі проблем із тестуванням на системі EJUDGE, можливий запасний варіант: надіслати розв'язки учнів на скриньку oioick@ukr.net (Розв'язки учнів архівуються, назва архіву відповідає логіну даного учня. Файли розв’язків (з відповідним розширенням, що визначає мову програмування) називаються відповідною літерою задачі (A, B, C, D). Розв'язки приймаються 17.10.19 до 17.30. Разом з тим, слід розуміти, що все-таки використати систему EJUDGE просто вигідніше: при її використанні учасник має можливість багато разів відправляти різні варіанти свого розв’язку, взнавати результат тестування, враховувати його у наступній версії свого розв’язку тієї ж задачі, тощо; ніяких компенсацій неможливості всього цього при невикористанні системи EJUDGE нема й не може бути. З усіх спроб автоматично визначається найкращий результат, спроби ніяк не штрафуються. Час перевірки, залежно від завантаженості сервера, може становити від кількох секунд до кількох хвилин. Максимальна кількість спроб – шістдесят (60) по всім чотирьом (4) задачам сумарно. Звісно, рекомендується реально використати лише частину з цього ліміту. В разі, якщо окремі учасники створюватимуть невиправдано велике навантаження на сервер EJUDGE (наприклад, надсилаючи практично однакові повільні розв’язки десятками), адміністрація залишає за собою право понижувати пріоритет таких учасників, так, що їхні розв’язки обов’язково будуть перевірені, але якось потім.

Попередні результати будуть доступні в самому EJUDGE негайно. Офіційні результати цієї олімпіади будуть розміщені на форумі сайту лабораторії-центру інформаційних технологій (https://cit.ckipo.edu.ua/index.php/forum) та на сайті КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» (http://oipopp.ed-sp.net/?q=menu-page/ca73a3f6-9da7-490e-88f1-450308d96f7c).

Для підготовки до олімпіади рекомендуємо використовувати, зокрема, "Збірник задач та їхніх розв’язкiв обласних, районних (міських) олімпіад з інформатики Черкаської області, (2013–2018 р.р.)" доступний за посиланням drive.google.com/open?id=0B59CuYKkspcjNXR1RGhWbVRBU0YxMEhSMWtTRVk2bE93b3p3 Крім аналізу багатьох конкретних задач минулих років, у цьому збірнику розглянуто такі питання, як: «Якi бувають формати задач?»; «Звідки беруться оцінки, проміжні між 0 i максимумом?»; «Що таке потестове та поблокове (блочне) оцінювання?»; «Чи можна здавати багато розв’язкiв однiєї задачi?»; «Як працювати у ejudge?»; «Якi бувають вердикти (статуси, результати) перевірки ejudge-ем?» та багато інших.

Протягом туру можна задавати питання щодо умов задач (орієнтовний час відповіді під час туру – від 2 до 10 хвилин, але в разі надто багатьох питань можливі й більші затримки). Настійливо рекомендується робити це засобами самого EJUDGE (лінк «Задать вопрос» у інтерфейсі учасника). Як правило, відповіді надаватимуться лише тому, хто задав питання, але як виключення такі відповіді можуть розсилатися всім учасникам. Тому, під час туру рекомендується час від часу поглядати (в інтерфейсі учасника в EJUDGE), чи не з’явилося якихось нових повідомлень (про це буде також повідомлено жовтим рядком вгорі сторінки інтерфейсу учасника в EJUDGE). Як запасний спосіб задавання питань, можливий через листування на oioick@ukr.net, але даним способом ми рекомендуємо користуватися, лише при неможливості задати питання в самому EJUDGE.

Немає коментарів:

Дописати коментар