четвер, 29 червня 2023 р.

Родзинки Тижня цифрових рішень - Центр №06 Дошкільної та Позашкільної освіти

Центр №06 Дошкільної та Позашкільної освіти (Клас)

1) Jamboard. Google Форма. Google Презентація від Ольги Богданової (відео https://youtu.be/oqEolMvT7tc

Щоб донести інформацію до сучасних батьків, приверніть їхню увагу, навіть здивуйте. Інформуйте батьків про заходи в дитячому садку, діліться фотографіями й надавайте їм професійну допомогу за допомогою Google-інструментів. Дізнайтеся їхні переваги та недоліки, а також оберіть найзручніший для позитивної та корисної взаємодії з батьками.

* Розширення Сreator Studio для Презентацій дозволить створити відео з готової презентації

2) Використання Google Фото від Підобід Наталії (відео https://youtu.be/lRwM7IAp31A)  

Google Фото може бути корисним інструментом у позашкільній освіті, дозволяючи створювати, зберігати та ділитися фотографіями та відеозаписами. Ось кілька ідей, як ви можете використовувати Google Фото:

  • Презентації та проєкти: Використовуйте фотографії та відеозаписи, щоб створити цікаві презентації та проєкти. Ви можете зберігати свої медіафайли у Google Фото та використовувати їх у програмах для створення презентацій, таких як Google Презентації.
  • Фотожурнали: Створюйте фотожурнали, використовуючи фотографії та відеозаписи. Ви можете створювати альбоми у Google Фото, розміщувати зображення в хронологічному порядку та додавати описи та коментарі до кожної фотографії.
  • Віртуальні екскурсії: За допомогою Google Фото ви можете створювати віртуальні екскурсії, де учні можуть досліджувати різні місця, подорожуючи за допомогою фотографій та відео. Ви можете створити альбоми для кожного місця, додати описи та навіть мітки на карті.
  • Спільна робота та проєктні завдання: Завантажуйте фотографії та відеозаписи до спільних альбомів у Google Фото, де учні можуть спільно працювати над проєктами, додавати коментарі та обговорювати роботу одне з одним. Це дає можливість учням колективно створювати збірки медіафайлів та спільно навчатися.
  • Архівування та збереження спогадів: Google Фото може служити як зручне місце для збереження та архівування спогадів, фотографій з подорожей, виховних заходів та інших позашкільних подій. Ви можете створювати приватні альбоми або ділитися фотографіями з батьками та учнями, щоб вони мали змогу згадати приємні моменти.
  • Ці ідеї лише початок. Ви можете використовувати Google Фото на свій розсуд із залученням учнів та вихованців до креативних проєктів, віртуальних турів та інших заходів, які підтримують їхнє навчання та розвиток.


3) Майстер-клас «Google Карти. Планування екскурсій та подорожей» від Ганни Асманської (відео https://youtu.be/0XlttDosFHk)
Заклади позашкільної освіти мають різне спрямування, але всіх їх об’єднують подорожі вихованців, груп, колективів містом, країною, світом з метою участі в навчальних екскурсіях, квестах, дослідженнях, форумах та змаганнях, представлення власних наукових та творчих здобутків тощо.
Карти Google дозволять дізнатись про місце, до якого потрібно дістатись, прокласти маршрут та ознайомитись з розкладом громадського транспорту.
Функція, що дозволяє показувати своє поточне місцезнаходження іншим, допоможе керівникам гуртків, вихованцям та їх батькам розуміти, де саме зараз знаходиться дитина.
Запрошуємо ознайомитись з майстер-класом «Карти Google. Планування екскурсій та подорожей» і поділитись власними ідеями у коментарях під відео.
Покликання на матеріали:
Презентація https://docs.google.com/presentation/d/1iBf2NAHIOF0TObjRTHrZrG_fgcsrgOkozT4HTJ9WRIE/edit?usp=sharing
Google Карти https://www.google.com/maps
Довідкові ресурси Google:
https://support.google.com/maps/answer/7326816
https://support.google.com/maps/answer/6142130?hl=uk&co=GENIE.Platform%3DAndroid
https://support.google.com/maps/answer/144339?hl=uk&co=GENIE.Platform%3DDesktop&sjid=3770800385148725727-EU

4) Google Сайти у професійній діяльності вихователя ЗДО від Олени Харченко-Буряк (відео https://youtu.be/-EC87dAEiBE

Анонс: у відео розповідається про можливості застосування Google Сайтів у професійній діяльності педагога ЗДО, алгоритм створення Google Сайту, наповнення його змістом, створення сторінок та підсторінок Сайту.
Посилання на основні та довідкові ресурси:
Sites Довідка. URL: https://support.google.com/sites?sjid=14767102813822044733-EU#topic=7184580
Google Sites – сервіс для створення та розміщення сайтів в інтернеті [презентація-інструкція]. URL: https://docs.google.com/presentation/d/1POf22aUKWcZwO5nHbwfseHGhS4uMBPSLljQdI2AcUKM/edit?usp=sharing

5) Музичні експерименти з Google від Ольги Богданової (відео https://youtu.be/w8bj-Q7e6-s)

6) Створення віртуальної вчительської у середовищі Google Workspace від Ірини Сокол (відео https://youtu.be/41WKeJt2cFs)
У відео демонструється можливість створення віртуальної вчительської у середовищі Google Workspace. Такий Google клас також можна створити й для збору інформації Нової української школи, і для виховної роботи, і для психологічної підтримки тощо. Можливості Google класу дозволяють опубліковувати різні типи матеріалів, надавати доступ, робити копію документа кожному вчителю, задавати термін здачі звіту, робити оголошення та багато іншого.

Тест 12 з 12
Сертифікат: всі, мій № ТЦР-06-0257





Немає коментарів:

Дописати коментар